ХVІІІ Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC), 13-17 септември 2021 г., Медицински университет - Плевен

Създадена на 10 Септември 2021

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

СКЪПИ КОЛЕГИ,

 

С радост каним всички желаещи да се присъединят към новото издание на традиционния за МУ-Плевен младежки научен форум, ХVIII Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC), който ще се проведе на 13-17 септември (понеделник-петък) 2021 г. в Университетски Телекомуникационен Ендоскопски Център на МУ – гр. Плевен.

С мотото "Blooming Colours of Medical Science", отново ще акцентираме върху най-новите постижения в областта на медицината.

За шеста поредна година конференцията ще стартира на 13-14 септември 2021 г. с „Есенно училище по Иновации в медицината“, в което ще се акцентира върху актуални проблеми и тенденции в консервативното и хирургично лечение на сърдечно-съдовите заболявания и рака на гърдата. Предвидените в есенното училище инициативи са описани в детайли в приложената по-долу предварителна Програма на конференцията.

В хода на есенното училище, на 14 септември (вторник), наш специален гост-лектор ще бъде проф. д-р Цветомир Луканов, Ръководител секция „Детска Кардиохирургия” в Клиника по Кардиохирургия към Университетска болница в гр. Хайделберг, Германия. В същия ден с академични лекции ще се включат д-р Витали Ризов (Чехия) и д-р Ивайло Ненов (България) – изявени специалисти в областта на кардиохирургията и съдовата патология.

На 14 септември 2021 г. (вторник) в 16:00 ч. ще се състои официална церемония по откриването на конференцията, която ще завърши с академична лекция.

На 15 септември 2021 г. ще се проведе он-лайн Симпозиум на Society of Laparoscopic & Robotic Surgeons (SLS), в която ще бъдат представени последните тенденции в лапароскопската и роботизирана хирургия. Ще бъде излъчена и операция в реално време от CELEBRATION HOSPITAL FL, USA.

В същия ден е предвидена и онлайн презентация за запознаване на студенти и преподаватели с новите тенденции за мобилност в сферата на висшето образование по Програма „Еразъм+“ 2021-2027 г.

В хода на конференцията, на 15-16 септември 2021 г. ще бъдат изнесени и поредица от лекции от видни представители на медицинската наука у нас и в чужбина, сред които:

  • Проф. Георги Момеков, д.ф., Ръководител на катедра „Фармакология, фармакотерапия и токсикология“ към Факултет по фармация на Медицински университет-София; председател на „Българско фармацевтично дружество“.
  • Проф. д-р Максим Погорелов, д.м.н., Зам.-директор по Научна дейност в Медицински институт към Сумски държавен университет (SSU), гр. Суми, Украйна.

Във връзка с ограниченията, наложени поради пандемията от COVID-19, конференцията ще се проведе в хибриден формат и при спазване на всички противоепидемични мерки. Участниците, които желаят да присъстват на събитието онлайн, ще получат между 9 и 12 септември 2021 г. допълнителна информация в имейл, съдържаща инстукции за включване.

Регистрация след 31 август 2021 г.: На място, в дните на конференцията

Поради хибридния формат на конференцията, таксата за участие е редуцирана, както следва:

 

Активни участници (България) – 10 лв.

Пасивни участници (България) – 5 лв.

 

За повече информация относно регистрацията и организирането на допълнителни инициативи посетете официалния уебсайт на конференцията: http://mdsc.mu-pleven.bg.

 

ЖЕЛАЕМ НА ВСИЧКИ УСПЕШНО НАЧАЛО НА НОВАТА УЧЕБНА 2021 – 2022 ГОДИНА!

 

ОЧАКВАМЕ ВИ В ДНИТЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА!

 

Д-р Айгуля Акишева, Ръководител сектор „Международно сътрудничество“, МУ-Плевен

Микита Великов, стажант-лекар, президент на Организационен комитет

 

Инструкции за онлайн участници в ХVІІІ Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC)  

Програма на конференцията, може да изтеглите от ТУК