Направление Европейска интеграция и международно сътрудничество

Направление Европейска интеграция и международно сътрудничество (ЕИМС) е самостоятелно звено в структурата на МУ-Плевен.

Организира и координира на университетско ниво дейностите за осъществяване на европейски и международни проекти, програми и сътрудничество в областта на образованието, науката, културата, социалното развитие и др. Основни функции:

  • Популяризира инициативите и дейностите на Европейския съюз за европейско гражданство за равни възможности за всички, чрез сътрудничество на университета с образователни и културни организации, частни и държавни институции и неправителствени организации в страната и чужбина;
  • Организира и администрира студентската, преподавателска и административна мобилност по  програма „Еразъм+”;
  • Проучва възможностите и подготвя сключване на двустранни и многостранни договори за съвместна дейност и академичен обмен с образователни, научни и културни институции от чужбина.

Организира и администрира входяща и изходяща мобилност на студенти,препадаватели и административен персонал по програма „Еразъм+”.

Координатор Европейска интеграция

 

тел. 064 884 292

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Организира и координира дейностите по международно сътрудничество в МУ-Плевен. Проучва възможностите за разработване и подписване на двустранни и многостранни договори с чуждестранни образователни, научни и културни институции.

Колективен орган за управление на дейността по ЕИМС

В основните звена на МУ – Плевен дейностите по ЕИМС се координират и ръководят от Факултетни комисии и катедрени координатори по ЕИМС.