Комисия по етика на научно-изследователската дейност

 

НА ВНИМАНИЕТО НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИТЕ ЕКИПИ!

 

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КЕНИД!

 Уважаеми изследователи,

Във връзка с работата по заявените научно-изследователски проекти в МУ – Плевен през 2020 г. и подготовката на документите за представяне в КЕНИД, молим всеки изследователски екип да подготви съвестно и екзактно ВСИЧКИ необходими документи в електронен вариант, като се имат предвид следните насоки:

  1. Примерната форма за информирано съгласие, която е на сайта на МУ-Плевен, да се адаптира към спецификата на вашето научно проучване, а не да се копира дословно. Неадекватни форми за информирано съгласие ще забавят одобрението на проекта Ви, тъй като ще наложат връщане за редакция.
  2. Ретроспективни проекти следва да представят стандартните бланки на форми за информирано съгласие, с които са набирани документите/пробите на пациентите в миналото.
  3. Писмени разрешения за провеждане на проучването трябва да са получени от ръководителите на ВСИЧКИ центрове, предвидени от вас. Предвид на извънредното положение, ще приемаме и изпринтени е-мейли със съгласието на ръководителите на центровете на проучването.
  4. Документите, които имат подпис и печат, да се изпращат в pdf или jpeg– формат.
  5. Автобиографиите на изследователите не е задължително да са подписани.
  6. Към документите да се включи План-проекта, който е представен на доц. Валентинова. Не е задължително да е с оригинални подписи. КЕНИД се интересува само от съдържанието му и особено от научната програма.
  7. За контактно лице да се посочва този член на екипа, който реално се занимава с написването на документите и може да отговаря на въпросите на КЕНИД и да се посочва мобилен телефон за контакт и електронна поща.
  8. Пълният набор документи, необходими за КЕНИД, ще се приемат по електронна пощаТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
  9. Моля да не се изпращат непълни документи, тъй като секретарят няма възможност да проверява всички постъпващи пакети в детайли. Непълната документация ще забави получаването на решение, тъй като на заседанието на КЕНИД ще бъде изискано представянето на всички липсващи документи.
  10. Ако имате въпроси относно документацията, преди да я финализирате, моля да се свържете с проф. д-р Силвия Александрова-Янкуловска, дмн – Председател на КЕНИД – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или с доц. Макрета Драганова, дм – Секретар на КЕНИД.

 Предвид извънредната ситуация и натовареността на членовете на КЕНИД с подготовката на дистанционен учебен процес,

срокът за приемане на документи се удължава до 31 март 2020 г.

                

 Нормативните документи, свързани с работата на комисията са във връзките по-долу: